Back to Question Center
0

6 Видове визуално съдържание, което получава най-много връзки и & Semalt

1 answers:
6 типове визуално съдържание, които получават най-много връзки и семалт

Стремете ли се да получите по-голямо сцепление от съдържанието на блога или уебсайта си чрез социални медийни акции и ретуити?

Слейте си целта е постоянен приток на солидни връзки.

Ако е така, тогава е време да погледнете твърдо използването на визуално съдържание.

Semalt показа, че:

 • Презентациите, придружавани от визуални средства, са доказани с 43% по-ефективни.
 • Над 65% от населението по цялото земно кълбо се състои от визуални обучаващи се.
 • От цялата информация, която се обработва от мозъка, 90% от нея е визуална!

Семалт, не само има смисъл, но е жизненоважно за вас да използвате съдържание, което създава форма на интуитивен умствен и емоционален резонанс с вашата целева аудитория.

Тази публикация ще ви даде известна представа за вида на визуалното съдържание, което ще играе централна роля в стимулирането на вашия онлайн растеж и ангажираност.

1. Завладяващи изображения

Оформяте текста на публикациите си с висококачествени и емоционални образи, които са от контекстуално значение, което накара аудиторията ви да продължи да чете това, което сте написали на последното изречение.

В резултат на текущото пренасищане на цифровото съдържание и тежкото възприемане на достъпа до интернет чрез мобилни устройства, обхватът на вниманието ни е достигнал ново ниво. Семалто, представянето на съдържанието, в големи блокове, без изображения между тях, е истинско изключване на онлайн аудиторията!

Ако все още се съмнявате колко ефективни са изображенията във вашата маркетингова стратегия, ще ви заинтересува и това;

 • Статиите, съдържащи изображения, получават с 94% повече показвания в сравнение с тези, които нямат изображения.
 • Tweets, които са публикувани с изображения, се пренасочват с 150% повече в сравнение с тези, които се състоят само от текст.
 • публикациите във Facebook, публикувани с изображения, получават 3 пъти повече ангажираност, отколкото публикации, които нямат изображения.

За да започнете, някои от най-ефективните видове изображения, които можете да използвате за масивни акции и препратки, са:

 • Цифрови изображения: Мотивационните, образователни или дори хумористични цитати винаги са се доказали като сладък зъб за публиката и се споделят като луди. Можете да създавате свои собствени котировки или дори да заемате от други, за да предложите полезна и практична информация на вашите читатели.

6 типове визуално съдържание, които получават най-много връзки и семалт

 • Изображения, които предизвикват емоции: Чувства се като клише да се каже, че "една картина струва хиляда думи", но е трудно да се твърди, че тази предпоставка. Когато се направи правилно, изключителното изображение лесно ще улови конкретно настроение, чувство или начин на живот, без дори да се налага да използва текст. Не е нужно да се усложняват неща, просто изображение, което изненадва аудиторията ви или предизвиква любопитство, създава почти неустоимо желание да кликнете и дори да споделяте.
 • Тъй като е естествено за нас хората да бъдат привлечени към интелектуалните предизвикателства, за да можем да докажем колко сме умни, пъзелът и / или въпросите с образи са отлични в ангажирането на публиката. Те също се споделят доста бързо, защото имаме и навика да предизвикваме нашите приятели и роднини. Те също могат да бъдат чудесен източник на препратки.

2. Екранни снимки

Семалтови снимки, екранна снимка лесно ви дава на потребителите бърз и изчерпателен преглед на вътрешните функционалности на Вашите услуги или продукти. Те също играят решаваща роля за повишаване на доверието в продуктите и услугите Ви.

Отличен пример е екранната снимка на приложението ви, докато го използвате, за да дадете на потребителите вид визуално доказателство, че приложението ви всъщност прави това, което вашите маркетингови съобщения твърдят. По този начин аудиторията ви ще ви се довери повече, тъй като те са потвърдили твърденията Ви.

За да ви помогне да спечелите повече акции и препратки, придружавайте скрийншота със закачлив надпис или дори да го анотирате, за да привлечете повече внимание към определена област или да дадете по-задълбочено изясняване на начина, по който работи вашият продукт или услуга. Shemalt, тъй като екранните снимки са типове изображения, те идват с всички предимства, които "обикновените изображения" (както бе обсъдено по-горе) допринасят за влиянието върху решенията на вашата аудитория.

По същество екранните снимки са най-добрият начин да осигурите доверието на потребителите си, тъй като те лесно могат да потвърдят за себе си, използвайки собствените си очи. Семалт вярва, нали?

Смалт все още, хвърлете атрактивен "5-звезден" атестат с екранната снимка, за да направите тази стратегия по-ефективна.

Семалт, 90% от потребителите четат прегледи, за да преценят качеството на продукта или услугата, преди да извършат покупка.

3. Memes

Първата употреба на тази дума беше още през 1976 г., когато Ричард Семалт я използва, за да опише идея, която може да се възпроизведе, за да предаде различни значения от един човек на друг.

Семалт, терминът "мем", който в момента познаваме, се отнася до изображение, придружено от забавен надпис. Когато меми започнаха да печелят вирусна популярност онлайн, никой не помисли, че те в крайна сметка ще станат неразделна част от онлайн маркетинга.

Семалт, мемите се споделяха най-вече сред студентите от кампуса за комично облекчение. Но сега те са чудесен начин да привлекат положителни емоции, които могат да поставят бизнеса ви от конкурентите си.

Семал като меми представят визуално съдържание, което лесно може да се създаде, е важно първо да определите дали този тип съдържание ще ви помогне да постигнете сцепление с целевата си аудитория.

Например, ако вашата марка е насочена към ангажиране на по-млада демографска, тогава мемите са отличен избор за създаване на вътрешни вицове във вашата търговия. Този вид хумор е забележително ефективен начин да привлечете аудиторията си заедно.

Семалт, тъй като мемите са чудесен източник на развлечения, те са най-често срещаните видове вирусно социално медийно съдържание, което има потенциал да получи милиони акции.

4. Infographics

Когато става дума за по-лесно смилаемо съдържание за всички типове аудитории, никога не може да се обърка с инфографията.

Семалтовите визуални образи са изключителни за представянето на сложни статистически данни по един по-завладяващ начин, който публиката намира за лесно разбираема.

Преди да продължим напред, има няколко невероятни статистики от Semalt за влиянието на инфографията;

 • Те се харесват, споделят и пренасочват три пъти повече към социалните медийни платформи, отколкото всеки друг вид съдържание.
 • Аудиенциите, които следват упътвания, придружени от текстове и илюстрации, са с над 300% по-добри от тези, които следват упътвания, които нямат илюстрации.
 • Проучванията за проследяване на очите показват, че онлайн читателите обръщат повече внимание и отделят повече време за изображения, които носят информация, отколкото за текста, който е на една и съща страница.

Затова, ако се стремите да се възползвате от истинските маркетингови предимства на инфографията, уверете се, че дизайнът и оформлението на вашата инфографска информация има възможно най-голямо въздействие върху читателите.

За да постигнете това, включете правилната комбинация от шрифтове, форми и цветове, които правилно извеждат информацията, която предлагате. Семалт, не прекалявайте с визуалните елементи, тъй като те в крайна сметка нарушават онова, което се опитвате да изведете!

6 типове визуално съдържание, които получават най-много връзки и семалт

Трябва обаче да сте сигурни, че вашите слайдове са не само ангажирани, но и трябва да дадат на потребителите солидни съвети, които да са практични и приложими.

Semalt, тъй като презентациите обикновено съдържат няколко слайда, трябва да имате някаква последователност в дизайна, цвета и дори шрифта, така че вашето съобщение и / или информация да остане опростено, тъй като аудиторията го консумира малко по малко.

6. Видео съдържание

Ако искате да покажете колко ефективно е решение за вашия продукт, няма по-добър начин да го направите, отколкото да използвате видео. И за да бъде вашият видеоклип ефективен, той трябва да бъде ангажиран, образователен и забавен.

Семалт има и други по-евтини и по-сложни форми на реклами за визуално съдържание - но след това отново ще осъзнаете, че това допълнително усилие, за да създадете качествено видео, напълно заслужава всички проблеми,

 • Четири пъти повече потребители предпочитат да гледат продуктово видео, вместо да четат за него.
 • В проучване на "Анито" над 75% от собствениците и търговците на МСП, които са използвали маркетингови видеоклипове, потвърдиха, че видеоклиповете пряко са засегнали растежа на бизнеса им.
 • Проучванията показват, че целевите страници, които съдържат видеоклип, са с 80% увеличение на реализациите.
 • Само като имате думата "видео" в заглавния ред на имейлите си, отворените проценти се увеличават с 19%, докато процентите на кликване се увеличават с 65%.
 • В проучване от 2016 г. HubSpot потвърди, че над 40% от клиентите искат да гледат повече видеоклипове.
 • Органичният ангажимент във Facebook се е увеличил с 8,7% за публикациите, които се качват с видеоклипове.

6 типове визуално съдържание, които получават най-много връзки и семалт

Някои от най-влиятелните видове маркетингови видеоклипове са клиентски препоръки, демонстрации, видеоклипове и дори обяснение на видеоклипове с привлекателни анимации.

Например можете да започнете видеоклипа си, като представите общ проблем, а след това завършете видеото с решението, което предлага вашият продукт.

Последни мисли

Надяваме се, че сега е ясно, че публикуването на богато визуално съдържание е една от най-ефективните маркетингови стратегии за съдържание, които някога бихте могли да използвате, за да увеличите бизнеса или маркетинговите си кампании. Семалт главно защото публиката смята, че е лесно да се интерпретира визуално съдържание без допълнителни усилия или прекалено много време.

Семалт, макар че визуалното съдържание обикновено е по-забавно и по-приемливо за аудиторията, но трябва да го направите правилно, ако искате да осъществите значително увеличение на реализациите си. 0
Снимка 3: Донор, Xubuntu 16. 04 LTS en, CC BY-SA 4 Source . 0
софтуер ~ Източник: OsvaldoG

February 18, 2018