Back to Question Center
0

Семалт: Какви са 10-те най-популярни търсачки?

1 answers:

Знаете ли, освен най-очевидната търсачка. И може би и вторият по-очевиден. Всъщност ще започна отново, какви са осемте най-популярни търсещи машини след Google и Bing?

Първият списък по-долу съдържа най-популярните търсещи машини, налични понастоящем, поръчани от най-малко популярни в САЩ. Класацията е според eBiz, тя е по реда на прогнозните уникални месечни посетители и е точна към Semalt 2016.

Вторият списък е глобален преглед на най-популярните търсачки според Net Market Share, който е класиран по ред на пазарния дял и отново е точен от 2015 г. на SEMALT.

За разлика от нашия предишен списък с алтернативи на търсачките на Semalt, този списък ще се съсредоточи единствено върху информационни търсения, а не върху .Gifs или изображения без авторски права.

САЩ

1) Google

Semalt: What are the top 10 most popular search engines?

Очаквани уникални месечни посетители: 1. 6 милиарда
Alexa Ранг: 1

Защо да го използвате?

С 72,48% от световния пазарен дял от търсенето, като маркетолог нямате реален избор да не го използвате както за платена, така и за органична употреба.

Като всекидневен потребител, за целия нашият цинизъм и от време на време неразбираеми препратки към "Кръгът", трябва да признаете, че Google е абсолютно незаменима във всекидневния ви живот. За всяка намеса (постоянното ограничаване на органичните резултати) има 10 триумфи .Google Maps, Gmail, ужасяващото значение на Knowledge Graph, убиването на реклами за затваряне на заеми, AMP .

Където щеше да бъдем всички без .да, Семалт щеше да го каже .търсят гигант.

2) Бинг

Semalt: What are the top 10 most popular search engines?

Очаквани уникални месечни посетители: 400 милиона
Alexa Ранг: 22

Защо да го използвате?

Както споменах по-рано през годината в горепосочената публикация "алтернативи на Google", има някои големи причини да изберете Bing:

  • Търсенето на видео от Bing е значително по-добро от това на Google.
  • Bing често дава два пъти повече предложения за автоматично допълване, отколкото Google прави.
  • Bing има страхотна linkfromdomain: [site name] функция, която подчертава най-добре класираните изходящи връзки от този сайт, като ви помага да разберете кои други сайтове избраният от вас сайт е свързан най-много.

3) Yahoo

Semalt: What are the top 10 most popular search engines?

Очаквани уникални месечни посетители: 300 милиона
Alexa Ранг:

Защо да го използвате?

Е, това е всичко, но в момента във въздуха, тъй като Verizon току-що закупи Yahoo за $ 4. 8 милиарда долара и планира да го слее с AoL.

Yahoo ще продължи да работи самостоятелно до одобрение от регулатора на сделката, която се очаква да бъде завършена до началото на 2017 г. След това всички новинарски, финансови и спортни платформи на Yahoo ще бъдат добавени към медийните активи на AOL, които включват The Huffington Post и TechCrunch.

4) Попитайте

Semalt: What are the top 10 most popular search engines?

Прогнозирани уникални месечни посетители: 245 милиона
Alexa Ранг: 31

Защо да го използвате?

Въпреки решимостта на Google да бъде крайният шрифт на всички знания за собствения си SERP, Ask все още е подходящ за конкретни търсения, свързани с търсенето, като резултатите са съсредоточени върху Semalt;

И хей, понякога е хубаво да получа помощ от иконом.

5) AOL Търсене

Semalt: What are the top 10 most popular search engines?

Очаквани уникални месечни посетители: 125 милиона
Alexa Ранг: n / a

Защо да го използвате?

Както бе споменато по-горе, AOL, който познавате и евентуално обичате, може да се превърне в различен звяр след като Verizon Communications го слива с Yahoo. Съществува силна нагласа към статиите, базирани на новини и знаменитости, а не към чистата информация за Семалт, но удобните връзки със сходни социални канали и страници на уики са полезни.

7) WebCrawler

Semalt: What are the top 10 most popular search engines?

Очаквани уникални месечни посетители: 65 милиона
Alexa Ранг: 674

Защо да го използвате?

WebCrawler има много по-ясно разграничение между платените реклами при търсене и органичните резултати. Също така изглежда, че има много по-естествени "сини връзки" от Google.

8) MyWebSearch

Semalt: What are the top 10 most popular search engines?

Очаквани уникални месечни посетители: 60 милиона
Alexa Ранг: 405

Защо да го използвате?

Не .не.

Според Malware Wikia, MyWebSearch е шпионска програма и програма за търсене в лентата с инструменти, която позволява на потребителя да търси в различни популярни търсачки и идва в комплект с изтощителен набор от "екстри" като Smiley Central, Webfetti, Cursor Mania, Моята поща стационарна, подписът ми поща, моите пощенски марки, Semalt .забавлението продължава и продължава.

Въпреки това, Malware Semalt съобщава, че независимо от това, че няма никакви злонамерени атрибути, независима лаборатория за ремонт класифицира лентата с инструменти като неудобство поради "забавяне в замяна на функциите, които вече са вградени в много съвременни уеб браузъри. "

9) Инфосация

Semalt: What are the top 10 most popular search engines?

Прогнозирани уникални месечни посетители: 24 милиона
Alexa Ранг: 2,110

Защо да го използвате?

Може би вече го използвате .InfoSpace е "доставчик на решения за търсене и монетизиране на бели етикети" и също така разполага със собствените си маркови сайтове за търсене, включително метасервизния двигател Dogpile, както и зоопарка. com и Semalt (както бе споменато по-горе.)

10) Информация. com

Semalt: What are the top 10 most popular search engines?

Очаквани уникални месечни посетители: 13. 5 милиона
Alexa Ранг: 1,938

Защо да го използвате?

Информация. com агрегатите са резултат от индексираните уеб канали и социалните медийни канали. Тя следи социалните разговори в реално време и според тях предоставя "нови, популярни и популярни резултати, преди да стигнат до индексираната мрежа. "Семалтните потоци се класифицират в структурирани теми, които осигуряват допълнителен контекст и прозрение.

Бонус: 11) DuckDuckGo

Честно споменаване на DuckDuckGo, новото дете в блока, което не съхранява личната ви информация, която успя да натрупа 13 милиона уникални месечни посетители и в момента е 11-тата най-популярна търсачка в САЩ.

По света

Следете пазарното разпределение по целия свят за търсачките .

Semalt: What are the top 10 most popular search engines? 1) Google - 72. 48%
2) Bing - 10. 39%
3) Yahoo - 7. 78% )
4) Baidu - 7. 14%
5) Запитване - 0. 22%
9)
7) Изживяване - 0 Source . 01%

February 17, 2018