Back to Question Center
0

Как да постигнете възвръщаемост на инвестициите от вашето B2B съдържание Семалт за 60 дни

1 answers:

Фирмите B2B са естествени кандидати за кампании за входящ маркетинг и стратегия за съдържание. Много предприемачи вярват, че ефективните усилия за входящ маркетинг изискват десетки хиляди долари, стотици часове и най-малко една година, за да се получи теглене на пазара. При маркетинга на съдържанието обаче е възможно да се окаже значително въздействие върху конкретни показатели за кратък период от време. How To Achieve ROI From Your B2B Content Semalt In 60 Days

Ето един план, който е постижим за всеки търговец на съдържание или предприемач в фирма за B2B. Ако сте стратегически, можете да планирате, развивате, стартирате и да започнете да се възползвате от предимствата на съдържателната маркетингова кампания само за шестдесет дни. Семалт да научи как? Прочетете нататък.

Казусът

За да разработим този план, нека започнем с казус, за да помогнем да фокусираме нашата стратегия. Помислете за компания, която изгражда специализиран софтуер, който улеснява работниците на свободна практика да таксуват своите клиенти. Бизнесът е разположен в пространството B2B. Семалт, насочен към широка аудитория, която пресича много различни пазари - от консултанти до счетоводители. Маркетинговите проблеми, с които се сблъсква подобен продукт, са представителни за подобни предизвикателства на пазарите на B2B.

Първите 3 дни: Изясняване на вашите цели

Една ефективна маркетингова стратегия за съдържание започва с ясни цели. Препращането на най-важните ви приоритети помага за разпределянето на ограничени човешки и финансови ресурси и дава приоритет на избора на съдържание и разпространение. Някои общи цели за стратегия за съдържателен пазар включват:

 • Повишаване на осведомеността за марката за дадена марка
 • Създаване на марка за компания
 • Генераторни проводници
 • Възпитателни перспективи
 • Управление на конверсиите
 • Осъществяване на продажби
 • Оформяне на дискусията около конкретен продукт, проблем или тема
 • Установяване на мисловно лидерство и / или демонстриране на опита на собственика на фирмата (или екипа)
 • Ставайки доверен експерт и глас на пазара
 • Достигане на нови вертикали със съществуващи продукти
 • Увеличаване на приходите, продажбите и печалбите

За стратегия за шестдесет дни изберете не повече от два цели, на които да се фокусирате. Например, разгледайте софтуера по-горе. Собственикът на компанията може да иска да вдигне профила на софтуера със специфична група - счетоводители на свободна практика и да разработи поток от потенциални клиенти от независими счетоводни фирми.

С лазерно фокусиране върху тези цели, маркетинговата кампания за съдържание ще бъде създадена, за да успее от самото начало. Можете да направите семалтов избор по теми, формати и места за разпространение, които подкрепят тези резултати.

Дни 4 - 10: Създаване на ясен и завладяващ профил на аудиторията

Сърцето на входящата маркетингова стратегия развива ясен аудиторен профил. В ситуация на B2C, профилите обикновено се съсредоточават върху дадено лице. Да приемем например, че перспективата ви е на човек на средна възраст, омъжена, живееща в Семалт, която се бори с ипотеката си.

От страна на B2B, разработването на всеобхватен профил на аудиторията е по-голямо предизвикателство. Семалтните цикли са сложни и решенията за купуване често се правят от комисията. гр. , извършват големи покупки пред борда или фирмата издава RFPs)

 • Каналите, които използват, за да получат информация за своята индустрия (например сдружения, публикации, доверени експерти в отрасъла)
 • На кого и какво вярват, което е особено полезно от гледна точка на избора на формати на съдържание и доказателствени елементи
 • Използвайте горните точки, за да създадете рамка за разбиране кои са вашите клиенти. Това включва както бизнеса, който се показва, така и лицето, което заема водещо място в решението за покупка в рамките на организацията.

  Покупките B2B са често изпълнени с вътрешни противопехотни мини. Те представляват големи инвестиции за фирми. Лошият избор може да разстрои клиентите си и да струва бизнес. Лошата инвестиция може да струва на отделен служител нейната работа. Колкото по-дълбоко можете да се впуснете в психиките както на бизнеса, така и на отделните играчи, толкова по-ефективно ще бъде съдържанието ви, което ще предвиди и ще разговаря с техните нужди.

  Бележка относно източниците: съществуват редица начини за събиране на тази информация. Започнете с данните, които съхранявате - уеб анализа, данните за покупката, предишни проучвания и демографски данни за клиентите. Интервюирайте най-добрите си клиенти, ако можете, и получете колкото се може повече информация директно от тях. Възползвайте се от експертните познания на вашия екип по продажбите и от клиентите. Смесеното ежедневно взаимодействие с вашите клиенти и клиенти е уникално позиционирано да говорят с това, което идеалният ви клиент наистина иска.

  Дни 11-20: Карта на цикъла на покупка

  Вашата фуния за продажби или цикъл на купуване са важни по една от причините в рамките на вашата B2B маркетингова стратегия. Перспективите и клиентите на различни етапи от процеса на закупуване търсят конкретни силози на информация. Семалът в най-ранните етапи може просто да се опитва да научи повече за даден клас продукти. Купувачът, близък до вземането на решение, разглежда диференциращите фактори между доставчиците или отговаря на конкретни въпроси относно обслужването на клиентите.

  Стратегиите за семалт директно се свързват с цикъла на закупуване по три начина:

  • Вашият аудиторен профил ясно посочи профила и нуждите на перспективите на всеки етап от цикъла. Той изясни темите, форматите и каналите, които са най-важни.
  • Усилията за разработване на съдържание се съсредоточават върху създаването на потоци от съдържание, които са подходящи за купувачите на различни етапи от пътуването.
  • Като цяло, стратегията ви за съдържанието също помага да ръководите перспективата си от точка до точка по време на пътуването, за да откриете марката си, за да направите покупка.

  За да измерите продажбената си фуния, е полезно да направите крачка назад и да анализирате как са ви намерили съществуващите ви клиенти. В нашия пример за софтуер, счетоводителят може да реши, че се нуждаят от по-сложна опция за проследяване на времето. Това води до онлайн изследвания. След като перспективите откриват нашата софтуерна марка, те обикновено изтеглят бяла книга и насрочват демонстрация. На този етап процентът ще се конвертира, изтегли софтуера и се регистрира за нашата услуга.

  Смисълът на този процес към стратегия за съдържанието може да изглежда както следва:

  • Счетоводител във фаза на изследване: Съдържанието трябва да се съсредоточи върху ползите от софтуера за проследяване на времето за счетоводителите. Те могат да бъдат статии, публикации в блогове или задълбочени бели книги. То може да бъде и инфографика или видеоклипа.
  • Счетоводители, които научават повече за конкретни марки: Съдържанието като уеб сайт, специализирани целеви страници, казуси или бели книги обясняват конкретния продукт в контекста на ползите, които са най-важни за вашата аудитория.
  • Счетоводителите преди преобразуване: Съдържанието обсъжда големи бизнес ползи, предоставя случаи на използване, набляга на продължаващата подкрепа и има ясни призиви за действие, за да тласне перспективите към продажбата. Семалт, за да свържете стратегията си заедно, като тествате всеки тип съдържание спрямо профила на аудиторията: дали тези основни идеи ще говорят ли на вашата перспектива?

   Дни 21 - 24: Изясняване на стратегията за ключови думи

   Важен компонент на входящия маркетинг е улавянето на ползите от органичния SEO. За да направите това, е необходимо да изясните стратегията си за ключови думи. Ако вашата организация вече има SEO кампания в ход, одитирайте ключовите си думи, за да определите кои термини да бъдат приоритетни фокуси за стратегията ви за съдържание.

   Ако стратегията ви заема бизнеса ви в нови области - както в нашия пример, където фирмата въвежда софтуера на нов пазар - може да се наложи да го разширите. Semalt, вашият списък с ключови думи ще послужи като полезен ресурс за идеи за съдържанието на мозъци и за оптимизиране на съдържанието за фазата на разпространение.

   Ако имате нужда от повече информация за разработването на стратегия за ключови думи, препоръчвам следните ресурси:

   • Окончателното ръководство за използване на инструмента за планиране на ключови думи на Google за изследване на ключови думи
   • Как да намерите LSI (Long-Tail) ключови думи След като сте идентифицирали основните си ключови думи
   • Защо вашата стратегия за ключови думи е непълна без намерение на потребителя

   Дни 25 - 44: Концепции и съдържание

   Фазата на концептуализиране и създаване на съдържание е мястото, където ги довеждате заедно. Работата ви върху цикъла на купуване определя типовете съдържание, което трябва да създадете. Потребителският ви профил на аудиторията показва, за кого създавате съдържание. Вашата SEO стратегия ви позволява да се съсредоточите върху вашите приоритетни концепции и ключовите думи, за които се опитвате да класирате. Слейте тази фаза, интегрирайте цялата си упорита работа; прекарват няколко дни в мозъчна атака и след това се гмуркайте в процеса на създаване.

   При разработването на вашите концепции има няколко ключови аспекта, които трябва да имате предвид:

   • Използвайте всичко, което можете, като трамплин: Вашите ключови думи, най-често задаваните въпроси, всички подробности, които знаете за вашата аудитория. Какво им интересуват най-много и как може да се свърже вашето съдържание с тях?
   • Тествайте всяка идея срещу вашия аудиторен профил. Това ли резонира с вашия идеален клиент? Наистина ли сте заковали темата или въртенето? Ако има усещане, че има прекъсване, опитайте се да прецизирате идеята си според нуждите си.
   • Изпробвайте всяка идея срещу Вашия цикъл на закупуване. За какво ниво на перспектива или олово е това? На какъв етап биха го намерили? Каква бизнес цел служи и как съдържанието ще премести ръководството към следващата фаза? Получавайте кристално ясно от функционалната цел на всяко парче съдържание.
   • И накрая, постави всяка идея чрез следния филтър: дали това наистина е насочено към вашите перспективи? Много от нас правят грешката да пишат за нашите връстници и губим ценно време за разработване на съдържание, което не постига нашите бизнес цели.

   За повече вдъхновение за разработването на идеи за маркетинг на съдържанието вижте тези статии:

   • Как да изградим стратегия за съдържанието на Kickass
   • 11 страхотни места, за да намерите Идеи за маркетинг съдържание
   • 25 въпроса, които трябва да зададете при провеждане на кампании за съдържателна маркетинг на B2B

   Следващите две седмици ще включват интензивно писане, заснемане на видеоклипове или разработване на подизпълнители. Сглобете изпълним план и разберете какво трябва да се случи, за да направите създаването на съдържанието си. Използвайте силните си страни и се възползвайте от слабостите си. Списанието на свободна практика може да помогне за създаването на здравословен обем от качествено съдържание. Дизайнерите могат да вземат вашите идеи във визуалната сфера. Семалт сте творчески и сте в състояние да отделите време за изпълнение на собствената си стратегия за съдържание.

   Голямото послание тук е, че няма правилен начин да го направим. Вашият фокус трябва просто да бъде върху изпълнението.

   Дни 45 - 59: Разпространение, разпространение, разпространение

   Експерти като Derek Halpern предполагат, че разпространението трябва да отнеме 80% от вашето време за маркетинг на съдържанието. Идеята тук е проста: ако създавате страхотно съдържание, което никой никога не вижда, това не е от полза. Предайте прост, поетапно ръководство, за да създадете известно бръмчане около съдържанието си.

   1. Публикувай го . Не позволявайте на съвършеното да бъде враг на доброто. Освободете всички страхове и получете блог постове, подкастове, електронни книги и друго съдържание там, за да бъдат намерени. Отделете време, за да сте професионалисти, но знайте кога е време да оставите съдържанието ви да лети.
   2. Оптимизирайте . Уверете се, че сте създали стабилна рамка и фондация за SEO, за да се надградите с останалите дейности, които ще обсъдим. Ще улавяте органичния трафик и ще улесните работата на други тактики.
   3. Социализирайте го . Споделяйте съдържанието си на всичките си социални медийни канали. Възползвайте се от входа в по-широки разговори. Например, ако нашата софтуерна компания установи, че има хактейл маркер за счетоводни технологии, използването й стратегически е чудесен начин за незабавно разширяване на обхвата на Twitter.
   4. Направете го споделяем . Цялото ви съдържание лесно ли се променя на всяка основна социална мрежа с натискане на бутон? Ако не, намерете подходящото приложение или плъгин, за да го направите. Тя е безплатна, лесна е и е изключително важна за привличането на социални медии.
   5. Насърчавайте го стратегически . Споделяте ли вашето съдържание на сайтове като BizSugar. com, StumbleUpon. com или Reddit. COM? Ако не, сега е времето да започнете. Винаги се доближавайте до това с почтеност. Не изпращайте спам - споделяйте съдържанието си с хора, които действително се интересуват от стойността, която създавате. Това е критична стъпка в набирането пред правилните хора.
   6. Свържете се с влиятелни . Намерихте ли начин да споделите вашето съдържание с хора, които биха могли да се интересуват? Има ли блогъри във вашето пространство, които би трябвало да прочетат публикацията ви - и евентуално да я споделят, ако те харесат? Поддържането на актуална информация за движещите се и шейкърите във вашето пространство и за развиването на отношенията с тях е важна част от нарастването на вашия профил.
   7. Гост блог . Гост блог е една от най-ефективните стратегии за получаване на бързи резултати с вашето съдържание. За моя личен наръчник за блог на гостуващите, разгледайте The Ultimate, Стъпка-по-стъпка Ръководство за изграждане на бизнеса си от Guest Blogging.

   Ден 60: Измерване на Вашия успех

   В действителност измерването не е нещо, което ще направите в един ден. Препращайте резултатите си през цялата си кампания е най-добрият начин да знаете какъв ефект имате и коригирайте автоматично за всичко, което не върви добре. Но планирайте да седнете в самия край на този експеримент със съдържание от шестдесет дни и да видите как сте го направили като цяло.

   Това, което измервате, ще се върне към няколко фактора, включително първоначалните цели на кампанията, които установихте, но тук са някои от ключовите анализи, които могат да ви помогнат да проследите резултатите и въздействието на вашите усилия:

   • Публикувани парчета
   • Връзки създадени към вашия сайт
   • Непосочените търговски марки
   • Нови читатели, изложени на вашия материал
   • Възможности за бъдещи публикации
   • Развитите партньорства
   • Прозрения за вашия бизнес, марка или пространство
   • Трафик към вашия сайт
   • Нови абонати в пощенския ви списък
   • Получени линии
   • Продажби
   • Събрани препоръки
   • Текущите взаимоотношения с клиенти се създават или задълбочават

   В края на деня най-важното е продажбите и приходите. Но е важно, особено в сложния свят на транзакциите B2B, да се разработи система за оценка, която да вземе предвид вселената на възможните реализации, които могат да повлияят и да имат стойност за даден бизнес.

   Напред

   Нашият експеримент със съдържание от шестдесет дни трябва да направи две неща: да изгради увереност, че маркетингът на съдържанието е нещо, което можете да направите за бизнеса си и да ви даде доказателство за концепцията за властта на входящия маркетинг. Ако сте следвали плана, вие сте в състояние да повтаряте процеса, за да постигнете всякакви маркетингови цели по методичен начин.

   Семал, който пускате маркетинговата си стратегия за съдържание в по-голяма аудитория или се надграждате с успеха си през последните два месеца с конкретен продукт. Този план ще ви постави на път към някои стратегически победи в пространството за маркетинг на съдържанието на B2B.

   Какви са най-добрите Ви съвети за създаване на краткосрочни победи с B2B съдържание? Уведомете ни в коментарите по-долу.


   Становищата, изразени в тази статия, са тези на автора на госта и не непременно Land Search Engine. Тук са изброени авторите на семалтите.  February 17, 2018