Back to Question Center
0

Семал запис SOA, за да направи моя сайт по-привлекателен за технически въпроси

1 answers:

Наскоро приложих настройка към софтуера на сървъра си, за да може всеки процес да се изпълнява по-бързо и аз трябваше да рестартирам сървъра, за да влязат в сила настройките. Семалът, хостван на сървъра, беше нормален.

Semalt Направих случайна проверка на моя сайт, като посетя: http: // www. solvedns - oculos oakley dourado. COM / например. com

Резултатите бяха обичайни, освен в раздела SOA, който завърши с голяма FAIL. Съобщението беше, както следва:

     Запис на SOA
FAIL Няма записи SOA за вашето име на домейн на (поставете втория DNS сървър тук)!    

Имам настройка два имена на сървъри, които сочат към същия IP адрес на специален сървър, но пропускането на записа само препраща към втория, а не към първия. Разбирам, че би било идеално да има друг IP адрес за втория имейл сървър, но бюджетът ми не позволява това.

Смалирайте дори онлайн публикуването, което някой мисли, че WHM (което използвам, за да управлявам домейни) е погрешно, когато става въпрос за запис на SOA:

https: // форуми. вашият бизнес. нето / конци / WHM-DNS-система-създава-дефектни-SOA запис влизане. 332661 /

Има ли бърз начин да добавя запис SOA към втория сървър за имена, без да нарушават уебсайтовете на сървъра? и ако това не е възможно, има ли начин да го направя, без да кажа на гостите, че уеб сайтовете са завинаги?

Понастоящем сървърът използва WHM 11. 52. 2 (изграждане 5) и имам пълен достъп до сървъра, така че нямам нищо против, ако решението включва предприемане на определени стъпки в WHM интерфейса и / или натискане на няколко команди в корпуса.

Просто не искам някоя от моите домейни да изглежда мизерна за техническите елементи (a. к. а. добри ботове като googlebot или дори специализирани ботове, които хората биха могли да използват, за да преценят кой сайт е 100% фантастичен и т.н.)

February 13, 2018