Back to Question Center
0

Семалт Експерт: Google SEO Vs. Бинг SEO

1 answers:

Google се счита за SEO шампион с повечето компанииоптимизиране за тази търсачка. Независимо от това, стратегията за SEO, използвана от Google, има тенденция да подражава на тази, приета от Бинг, иследователно повдига въпроса дали организациите трябва да оптимизират и за Bing SEO. Yahoo и Бинг доминират приблизително30% от пазарния дял и следователно те не могат да бъдат подценени по отношение на оптимизацията. SEO параметри за класиране заGoogle и Bing имат различни различия и сходства от тревога.

Следните фактори, предложени от Александър Пересунко, мениджър "Успех на клиентите" в Semalt Цифровите услуги, отличават Google от Bing:

Защо Bing е проблем, за който да се притеснявате?

Оптимизиране на Bing ще ви даде конкурентен край, тъй като повечето отбизнесите смятат, че оптимизират само за Google. В момента Bing и Yahoo доминират на 30% от търсенията и по този начин ви даватза да придобиете потенциални клиенти, които вашите конкуренти може да пренебрегват - fascinators and feathers.

Използването на Bing и Yahoo може също така да даде възможност на човек да достигне до демографските данни нахора, които поради различни причини имат по-малка вероятност да използват Google. Това зависи и от целевата аудитория, части от странатакато домакинства. Тъй като Google редовно извършва актуализации, бизнесът винаги е в състояние да разпространява съдържанието сидо широка аудитория на Yahoo и Bing, тъй като се стреми да се приведе в съответствие с актуализациите на Google.

Как SEO Google се различава от Bing SEO?

Следвайки скорошен анализ на SearchMetrics, по-долу са някои от важните фактори за Bing SEO:

  • Най-големите компании обикновено се класират по-високо, както в случая с Google.
  • Социалните сигнали са тясно свързани по-високо класиране
  • Номерата на препратките показват близки асоциации с по-високо класиране
  • Качеството и съответното съдържание са критични по отношение на класациите за търсене.
  • Техническите параметри на една страница имат значителни роли..

Експертът от Semalt също дава обяснение на горепосоченотофактори в допълнение към други, които трябва да обмислите, когато оптимизирате за Бинг .

1. Вид на уебсайта и части от марката

За разлика от Google, Bing не изпитва трудности, когатодиференциране на марките от филиалните конкуренти. Също така, Bing облагодетелства старите платформи с официални маркери на домейни като .edu или .govче Bing се фокусира върху резултатите, които се считат за релевантни .

2. Социални показатели

В сравнение с Google, Bing подчертава показателите на социалните медиикоето води до повече tweets, акции и харесвания за стратегически позиционирани резултати. Google все още трябва да интегрира социалните платформирезултатите от тях успешно.

3. Препратки

За разлика от Google, за да може една страница да запази класирането си в индекса на Bing,от него се изисква да има поне една външна връзка към него.

4. Местоположение и съдържание

Качеството и уместността на съдържанието водят до по-високо класиране и за дветеи Google, но първото е по-добре да разпознава сайтове, които се прилагат флаш, което не съществува в Google. Бинг също се завръщарезултатите от малките предприятия, докато Google се фокусира върху добре утвърдени компании.

5. Технически параметри

Що се отнася до изпреварващите вътрешни страници, Бин има силна връзка сначалните страници в сравнение с Google. Също така, Bing зависи от ключовите думи в мета таговете и заглавията на страниците, докато Google е по-инстинктивенотносно перспективата на дадена страница.

Заключение

Трябва да имате предвид разликите между факторите за класиране на Google и Bingпреди вземането на решения, насочени към повишаване на ранга на сайта Ви и в двете търсачки.

November 27, 2017